Probiotikum csecsemőknek

Probiotikum csecsemőknek immunrendszer-erősítés és bélrendszeri problémák leküzdése céljából is adható. A probiotikum emellett antibiotikum szedése során is hatékonyan állítja vissza bélflóra felborult egyensúlyát.

A csecsemők apró szervezete számos hatásnak van kitéve már a születés pillanatától. A még éretlen immunrendszer sokszor nehezen küzd meg a külső kórokozókkal. A fertőzéseket a legjobb higiéniás intézkedések mellett sem tudjuk teljes mértékben távol tartani, kifejezetten akkor, ha a gyermek környezetében nagyobb, közösségbe járó testvér vagy egyéb rokon van.

A bélflóra számos jótékony baktériumnak ad otthont, melyek részt vesznek az immunrendszer erősítésében, a káros baktériumok, gombák távoltartásában. Ezeket a jótékony baktériumokat tartalmazzák a probiotikumok.

A probiotikum csecsemőknek nemcsak az immunrendszer erősítésében segíthet, hanem a bélrendszeri problémák leküzdésében is hatékony lehet; ilyen a haspuffadás és a következményes szélgörcs, a hasmenés, székrekedés, az étvágytalanság.

Ha a csecsemő antibiotikum-kezelésben részesül, akkor is már az antibiotikum-kúra elkezdésétől fontos, hogy megőrizzük a bélflóra egyensúlyát probiotikum segítségével.


close