Regenerálódás vírusfertőzés után

Vírusfertőzés után a szervezet legyengül, fáradtak, kedvetlenek, kimerültek leszünk, izomfájdalom és emésztési panasz is jelentkezhet.

Nagyon fontos, hogy a vírusfertőzés megléte mellett sokat pihenjünk, semmiképpen ne hajtsuk túl magunkat az első napokban.

Ezen kívül néhány egyszerű életmódot és elsősorban étkezést érintő tanáccsal lerövidíthetjük, vagy legalábbis megkönnyíthetjük a kellemetlen időszakot.

Lassan felszívódó szénhidrátok

Ebben az időszakban különösen fontos, hogy rendszeresen, kis adagokat együnk. Részesítsük előnyben az összetett szénhidrátokat, hiszen ezek lassabban emésztődnek meg, így tovább tart a jóllakottságérzet. Összetett szénhidrát például a teljes kiőrlésű kenyér, a barna rizs és a teljes kiőrlésű gabonából készült tészta, de ide tartoznak a hüvelyesek és a keményítőtartalmú zöldségek is.

Vitaminok és ásványi anyagok

Fontos, hogy figyeljünk a vitaminbevitelre is, ebben az időszakban különösen fontos a B- és a C-vitamin. Előbbi vitamin fontos az idegrendszer megfelelő működéséhez, illetve fokozza az emésztőrendszer működését, és segítségével a szervezet könnyebben méregtelenít. B-vitamint tartalmaz a máj, a tengeri halfélék, a mogyoró és a dió. A C-vitamint pedig érdemes friss zöldségekkel és gyümölcsökkel bevinni a szervezetünkbe.

Mit kerüljünk vírusfertőzés után?

A vírusfertőzés utáni regenerálódás alatt érdemes kerülni a finomlisztből készült pékárukat, süteményeket, a cukrot, a kávét, illetve minden koffeintartalmú italt, és természetesen az alkoholt.

Utóbbi ugyanis egyéb káros hatásai mellett még a vitaminok lebomlását is késlelteti, és hátráltatja a májműködést.


close