Immunerősítő kúrák

Ha immunerősítő kúrákat tartunk, az elegendő mennyiségű vitamin és nyomelemek mellett különös gondot kell fordítani a megfelelő táplálkozásra és a mozgásra is. A kúra alatt korlátozzuk a só, cukor, alkohol és telített zsír bevitelét.

A helyes táplálkozás nagymértékben hozzájárul az immunrendszer erősítéséhez. Az egyszerű cukrok okolhatóak például a fáradtságérzet kialakulásárt.

Az immunrendszert erősíthetjük azáltal, hogy csökkentjük a telített zsírok és koleszterinben gazdag ételek fogyasztását. Ajánlott több friss, nyers, feldolgozatlan (lehetőség szerint organikus) ételt fogyasztani, valamint sok vizet inni. Figyeljünk oda a megfelelő vitaminok, ásványi anyagok, szénhidrátok, „jó” zsírok és megfelelő mennyiségű víz bevitelére. Az immunerősítő kúrának a gyakori testmozgás is részét képezi. A mozgás segít eloszlatni a stresszt és előkészíti a testet a tápanyagok befogadására. A helyes táplálkozás kulcseleme a változatosság.

Az immunerősítő diéta sok zöldséget, gyümölcsöt, teljes kiőrlésű gabonát, sovány húst, szárnyast, halat, babot, alacsony zsírtartalmú tejtermékeket és sok vizet tartalmaz. Továbbá korlátozza a só, cukor, alkohol és telített zsír bevitelét a szervezetbe.


close