SP54 gél

Probiotikum szedése

Probiotikum szedése az immunrendszer erősítése céljából, hasmenés, székrekedés, egyéb emésztőszervi panaszok, antibiotikum szedése esetén, bizonyos táplálkozási zavarokban, stresszes életmód esetén mindig javasolt.

Mikor ajánlott probiotikum szedése? Erről olvashat a következőkben.

A probiotikumok hatékony segítséget nyújtanak a bélflóra egyensúlyának helyreállításához, megtartásához, az immunrendszer megfelelő működéséhez.

A probiotikumok fontos szerephez jutnak immunrendszerünk működésében is. A bél mikroflórájának kialakítása és ennek megtartása megalapozza a jó közérzetet és az egészséget. A normál flóra kialakításában a tejsavbaktériumok vesznek részt, melyek meggátolják a gombák és a betegséget okozó baktériumok szaporodását.

Az élettani mikroflóra megléte normál bélműködésünk alapja is egyben, így ha az károsodik, akkor különböző panaszok léphetnek fel – például haspuffadás, (hasi) diszkomfort-érzés, székrekedés vagy éppen ellenkezőleg hasmenés jelentkezhet.

Mire érdemes odafigyelni?

Amennyiben az említett problémák miatt Ön szükségét érzi vagy orvosa javasolja a probiotikum szedését, akkor érdemes arra odafigyelni, hogy elegendő mennyiségben vigye be szervezetébe a jótékony baktériumokat. Erre a célra speciális készítmények állnak rendelkezésre, melyeket minden gyógyszertárban megvásárolhat. A tejitalok, joghurtok és egyéb probiotikus élelmiszerek jelentősen kisebb mennyiségben tartalmaznak probiotikumokat, mint a gyógyszertári forgalomban lévő készítmények.

Néhány jó tanács probiotikum szedésével kapcsolatban

  • Amennyiben antibiotikumot szed, már az antibiotikum-kúra kezdetétől használjon probiotikum-készítményt!
  • Haspuffadás, hasmenés, irritábilis bél szindróma, székrekedés esetén probiotikum alkalmazása segíthet a tünetek rendezésében.
  • Ha gyengébb az immunrendszere, gyakran megfertőződik, erősíteni szeretné szervezetét az influenza-szezon közeledésével, környezetében sokan náthásak, akkor is érdemes probiotikummal erősíteni az immunrendszerét.

Hasznos volt a cikk?Ossza meg másokkal is!

Címkék

close